|
Hegesztett hálós gabion a vízparton
Amíg a fonott hálós gabion létjogosultsága vitathatatlan, amikor vízpartvédelemről és egyáltalán vízi környezetről beszélünk, addig a hegesztett háló szerepét sokan megkérdőjelezik. Nem véletlenül, hiszen a hegesztett hálót alapvetően nem a víz állandó sodrásának viselésére találták ki.

A kétféle gabionháló-típus főbb jellemzőinek ismeretében
(az összehasonlítás megtaláható itt), azt valljuk, hogy bizonyos esetekben kimondottan ajánlott a hegesztett háló.

Épített környezetben, mesterségesen kialakított vízarchitektúra kiegészítéseként, kísérőjeként újszerű, természetes hatású, esztétikus felületek alakíthatók ki a hegesztett hálós gabionból.

Egy-egy jól elhelyezett gabion box sajátos, dinamikus karaktert ad az egyes „vizes” helyszíneknek. Amellett, hogy funkcióval látjuk el a gabiont (pl:megtámaszt, elhatárol, véd), mintegy dekorációként is szolgál.

Az időszakos vízborítás nem tesz benne kárt, a kő-víz együttese megnyugtatóan hat a szemlélőre és a használóra is, illetve a sziklás-köves tengerpartok hangulatát idézi.

Kellően stabil alapra, nem állandó vízborításba, de víz mellé bátran javasoljuk az alkalmazását, és megjelenésénél, időtállóságánál fogva előrevetíthető, hogy markáns elemévé válik az építészeti trendeknek.
Főbb jellemzői:
  • A hegesztett rácsok, amelyek vízszintesen duplahuzalosak, és általában 5x20cm-es lyukosztásúak, Zn, AlZn bevonatosak, a DIN-EN-ISO 1461, illetve DIN-EN-ISO 12944 szerint, ezáltal minimum 55 év élettartammal rendelkeznek,
  • A kő, mint természetes építő-, töltőanyag erősíti a vízarchitektúra természetes jellegét,
  • Környezetbarát, teljes mértékben újrafelhasználható a szerkezet,
  • Fagy- és UV-álló,
  • Kombinálható egyéb gabion termékeinkkel,
  • Innovatív, gazdaságos.
Masolat_-_kert2.jpg,
(id: 170)
Hegesztett háló
Masolat_-_viz.jpg,
(id: 169)
(id: 169)
Hegesztett háló
Masolat_-_viz2.jpg,
(id: 171)
(id: 171)
Hegesztett háló
Galéria - 3 kép