|
Íves kőkosarak
Az Íves kőkosár rendszer egyszerű és egyben nagyszerű is. A kőkosarak könnyen szállíthatóak és szerelhetőek. Az alapelemekből számtalan formai kombináció kialakítható. További alakításra ad lehetőséget a töltőanyagok változatossága.

A német Ferrondo gyártó termékeit forgalmazzuk, melyek a vonatkozó szabványok mindegyikének megfelelnek.

A több méretben is rendelkezésre álló íves kőkosarak közül alapvetően a nagyobb (1m átmérőjű, 50-150cm magasságig) kosarakat javasoljuk partfal-kialakításra/-védelemre.
Nagy (Grande) kosárméretek, műszaki adatok
100/50-as variáció
d= 102 cm
magasság= 50,5 cm
Huzalkosár AlZn bevonatú huzal, ponthegesztve, alumínium horganybevonat, rétegvastagság 350 gr / m2 egy 3000 órás korrózió álló teszt szerint és a DIN EN ISO 9227: 2006 10 DIN50021-SS szerint
Huzalvastagság 4,5 mm
Rácsméret 5/10 cm
Húzószilárdság 450 N/mm2
100/100-es variáció
d= 102 cm
magasság= 100,5 cm
100/150-es variáció
d= 102 cm
magasság= 150,5 cm
A kosarakat kitöltő anyag variálható:
  • Tölthetünk fagyálló kővel, mely klasszikus gabion kinézetet fog eredményezni, és magán viseli annak minden jó tulajdonságát: nincs fagykár, átengedi a vizet, nem kell mögé drénezés. Amiben egyéb gabion társaihoz képest mégis más, az a henger forma, mellyel nem csak esztétikájában újszerű, hanem építhetősége is sokkal gyorsabbá, könnyebbé válik azáltal, hogy nem kellenek bele távtartó kampók. A kör formánál, és a kiváló anyagminőségnél fogva kampók nélkül is formatartó, időtálló, környezetbe illő, hatékony partfalvédelem építhető. (1. ábra)
  • Ha fontos a partfal növényesítése, zöldítése, a nagyfokú tájbaillesztés (pl: patak revitalizációnál), javasoljuk termőtalaj (megfelelő táptalaj) betöltését intenzív zöldítéssel. A falak teljes felületükön befuttathatóak növénnyel, így amellett, hogy hatékony partfalvédelmet biztosítanak, zöld borítást, természetes megjelenést adnak a partvédműnek. Az íves elemek lépcsős, elrendezése során lehetővé válik az ültetőközeg természetes esőztetése, ezáltal megteremtve az ideális feltételeket a nagyarányú növényborítottság minél korábbi eléréséhez. A környék adottságainak megfelelően válasszunk növényt, ha örökzöld borítást szeretnénk, a borostyán alkalmas lehet ilyen célra. Ez a módszer a hagyományos kőbetöltéssel kombinálva működhet jól, állandó vízborítás alá kővel töltött gabion beépítését javasoljuk, a földdel töltött kosarak csak időszakos vízborítást viselnek el (2. ábra).
Alkalmaz_stech_tervezet_k_p_1.jpg,
(id: 173)
Íves kőkosár
z_ld_tett.jpg,
(id: 172)
(id: 172)
Íves kőkosár
klasszikus_gabionos.jpg,
(id: 174)
(id: 174)
Íves kőkosár
(Nagyításhoz kattintson a képre! - 3 kép)
1. ábra
2. ábra